Blog

 

News and stuff

 

Meet #BerchemCreatives, een community van superdiverse creatieve entrepreneurs die elkaar inspireren, stimuleren en kruisbestuiven via netwerking en co-creatie in leegstaande winkels, magazijnen en kerken. Berchem Creatives, een initiatief van en voor Berchemnaren, maakt er haar missie van om de lege panden één voor één, met de toestemming van de eigenaars, om te vormen tot creatieve hubs

 

gva.be 14/10/2016

 

Studio Statie combineert unieke juwelen en originele kleding in pop-up

elien van wynsberghe

Berchem -

 

Ze kennen elkaar een week, maar openen nu wel samen een winkel: juweelontwerpster Jasmine Schaerlaekens en modeontwerpster Julie Seynaeve. Het resultaat? Studio Statie, een hippe pop-up in de Statiestraat. De twee worden hierin ondersteund door het Berchemse platform Berchem Creatives.

 

“Berchem Creatives bracht ons samen in dit pand. Dat is wel spannend. Zowel onze collecties als ook onze visies moeten samengaan, maar dat is voorlopig geen probleem.”

 

Studio Statie is een tijdelijk project. Drie maanden zullen Julie en Jasmine hier hun creaties aan de man brengen. En als die ervaring meezit, kan die termijn verlengd worden. “Het is fijn dat we hier de kans krijgen om te experimenteren. Om te zien wat werkt en wat niet.”

 

In Studio Statie vind je enerzijds de minimalistische juwelencollectie van Jasmine, onder de naam La Petite Curieuse. Modeontwerpster Julie opereert dan weer onder haar label Pourkwa Pa. “Mijn ontwerpen hebben een sterk bohémien-karakter, met een stoer kantje.”

 

Tegen ‘fast fashion’

 

Daarnaast verkopen ze ook keramiek, breiwerk en handtassen van een selectie creatieve zielen uit het Antwerpse. “We hechten erg veel belang aan het ambachtelijke. Met ons concept willen we de fast fashion tegengaan. We willen dat onze klanten weten wat ze kopen, dat ze kwaliteit krijgen voor hun geld, en dat ze het verhaal achter hun gekochte product kennen. Bovendien merken we dat dit iets is waar meer en meer mensen weer naar op zoek zijn.”

 

De twee kiezen dan ook voor een erg persoonlijke aanpak. “We gaan samen met onze klanten op zoek naar het ontwerp van hun dromen. Natuurlijk maken we onze kledij en juwelen steeds in onze eigen stijl, maar eigen ideeën kunnen daar altijd in verwerkt worden. We leggen ons hart in onze ontwerpen en willen daar het beste uit halen.”

 

Studio Statie, Statiestraat 9, donderdag en vrijdag open van 11-18u, zaterdag van 10-18u, www.studiostatie.be

 

Eindelijk is het zover, na de avand receptie,

de grote opening van onze Pop-up store

 

Donderdag 17 Novermber 2016

 

Groeten, Julie en Jasmine

Zaterdag 12 November 2016

 

De voorstelling van onze winkel.

 

Berchem, ons dorp.

is meer dan de moeite om ontdekt te worden